Veelgestelde Vragen

Wat is nu precies een Ghost Walk?

Een "Ghost Walk" of "Spookwandeling" is een rondleiding door de oude binnenstad van Amsterdam met als thema spoken, geesten, heksen en demonen. Deze tour vindt plaats onder leiding van een professionele verhalenverteller. Bij een aantal plekken wordt stilgehouden en de spookgids vertelt u wat er zich daar allemaal heeft afgespeeld en wie of wat er nog steeds rondwaart. Al de verhalen die u hoort zijn authentiek, historisch en origineel. Spannend en leerzaam tegelijk maar toch vooral een leuk avondje uit!

 

Word ik in een donker steegje besprongen door een acteur met een masker?

Nee, zo werken wij niet en voor een spannende tour is dat ook helemaal niet nodig. De kunst van het verhalen vertellen is meer dan genoeg en veel effectiever dan welke kunstgreep dan ook. 

 

Word ik bang tijdens de Ghost Walk?

Dat kunnen wij niet voorspellen aangezien ieder mens uniek is en op zijn eigen manier reageert op de verhalen. Wat de ene persoon rillingen over zijn ruggengraat bezorgt doet de ander niets. De ene heeft een hele leuke, interessante avond gehad, de ander kon drie nachten niet slapen en een enkeling heeft daadwerkelijk iets waargenomen en wil nooit meer met ons mee. Van tevoren valt er weinig over te zeggen. Wat wel helpt voor de beleving van de tour is inlevingsvermogen bij de toehoorders en een bereidheid om mee te gaan in de verhalen. Tijdens de tour zijn wij echter geen wetenschappers en geen spokenjagers maar zien wij onszelf in de eerste plaats als vertellers die onze gasten een leuke en interessante avond willen bezorgen. 

 

Ik geloof absoluut niet in spoken. Heeft het voor mij wel zin om mee te gaan op een Ghost Walk??

Er is niks mis met nuchterheid. En toch bent u nog steeds van harte welkom om mee te gaan op een Ghost Walk. Het is niet onze taak om u ervan te overtuigen dat spoken bestaan. Wij hoeven u er alleen maar even aan te laten twijfelen. 

 

Is de tour geschikt voor kinderen?

Nou en of. In onze ervaring zijn kinderen de beste luisteraars en stellen ze de beste vragen ("Bent u zelf een spook?"). Een Ghost Walk is dan ook altijd een grote hit bij kinderfeestjes. Over het algemeen hanteren wij een minimumleeftijd van 10 jaar en vragen bij jonge kinderen dat er altijd een volwassene meegaat. Sommige verhalen zijn niet geschikt voor jonge kinderen dus als u met kinderen wilt komen meldt dit dan altijd even van tevoren dan houdt de gids daar rekening mee.

 

Is reserveren verplicht?

Ja. Reserveren als individu of als kleinere groep kan via ons reserveringssysteem. Als u als privé-groep wilt boeken kunt u het beste per mail of telefonisch contact opnemen.

 

Hoe groot zijn de groepen?

Maximaal 15 personen. Voor een privé-groep is 10 personen of een betaling voor 10 personen het minimum. 

 

Wat als ik nu geen groep van tien personen heb?

Dan kunt u deelnemen aan de inloopwandelingen voor  individuen en kleinere groepen. Elke maand zijn hier een aantal data voor gereserveerd. U kunt ze vinden bij de pagina Reserveren.

 

Hoeveel kost de Ghost Walk?

De Ghost Walk kost €16,50 per persoon. Dit is inclusief €1,50 retributiebelasting voor de stad Amsterdam en 21% Btw. 

 

Hoe kan ik betalen voor de tour?

Via ons boekingssysteem betaalt u vooraf via Ideal, PayPal of per creditcard. Als u als privé-groep boekt is de voorkeur dat u van tevoren per factuur betaalt. 

 

Ik heb een cadeaubon voor de tour. Hoe reserveer ik?

Zoek een geschikte datum uit op de pagina Reserveren. Vervolgens kunt u telefonisch of per mail contact opnemen om te reserveren. U kunt aangeven dat u een cadeaubon heeft en dan hoeft u uiteraard niet meer te betalen. De cadeaubon neemt u mee en geeft u bij aanvang van de tour aan de gids. 

 

Waar begint en eindigt de Spookwandeling?

Het startpunt is aan het Rokin 85-89, even ten zuiden van de Dam. Hier eindigt de tour ook weer.

 

Hoe vind ik de gids?

De gids draagt donkere kleding en een wandelstok. Mocht u hem niet kunnen vinden dan belt u met 06-416 91 779. 

 

Mag ik mijn hond of een ander huisdier meenemen op de tour?

Nee. Alleen voor blindengeleide honden maken wij uiteraard een uitzondering.

 

Mag ik foto's maken tijdens de tour of filmopnamen?

Foto's maken tijdens de tour, mits met mate, is geen probleem. Filmen is echter niet toegestaan. 

 

Is de loopafstand lang?

Nee, de afstand is ongeveer 2,5 kilometer en dat is voor vrijwel iedereen goed te doen. Bovendien staat u tussendoor regelmatig stil om naar de verhalen te luisteren. 

 

Is de tour toegankelijk voor mensen in een rolstoel?

Ja.

 

En voor mensen die slecht ter been zijn?

U kunt uiteraard zelf het beste inschatten hoe goed u een tour van anderhalf uur aan kan. De afstand is ongeveer 2,5 kilometer en meer dan de helft van de tijd staat u stil om te luisteren naar de verhalen. Mocht u niet zo snel kunnen meekomen laat dat van tevoren even aan de gids weten dan zal die er rekening mee houden tijdens de tour.

 

Gaat de tour altijd door?

Over het algemeen wel tenzij er sprake is van een te laag aantal deelnemers of van extreme weersomstandigheden. Om te weten of de tour doorgaat kunt u dezelfde dag altijd bellen met

06- 416 91 779.

 

Wat als het nu ontzettend slecht weer is?

Een beetje regen is niet erg en draagt zelfs bij aan een spookachtige sfeer. Wij raden wel aan om goed voorbereid mee te gaan met warme kleding, goed schoeisel en paraplu's als er slecht weer voorspeld is.

 

Is er een pauze tussendoor?

Over het algemeen niet. De tour duurt ongeveer 80-90 minuten en is zo opgebouwd dat de beleving optimaal is zonder pauze. Een uitzondering kan gemaakt worden als men als privé-groep geboekt heeft en men graag tussendoor een pauze wil. 

 

Zijn drankjes tijdens de pauze in begrepen?

Nee, helaas, maar u kunt het altijd proberen.